Lessen

Jeanne d'Arc is een paardensportvereniging voor paardenliefhebbers van alle leeftijden en niveau's. Je moet wel zelf beschikken over een eigen (of verzorg/leen) pony of paard. Er zijn geen mogelijkheden om bij Jeanne d'Arc een paard of pony te huren

Onze lessen worden gegeven door enthousiaste instructeurs die in bezit zijn van de juiste diploma's. Het is mogelijk om een gratis proefles te volgen om te kijken welke les bij jou past.

Met vragen over proeflessen of de lesindeling kun je contact opnemen via 06-40401098.


Lesindeling 
 

Dag                  Tijden              Soort les             Instructie          
Maandag 


18.30-19.30
19.30-20.30


Dressuur Serena 
Woensdag


16.00-17.00  

17.30-18.30

18.30-19.30 

19.30-20.30    

 

Springen Tessa
Vrijdag


17.30-18.30
18.30-19.30

19.30-20.30


Springen Tessa
Zaterdag

10.00-11.00

Dressuur/springen*

Serena / Tessa

11.00-12.00

Dresuur

Serena/ Tessa

12.00-13.00

13.00-14.00 

Dressuur/springen*

Murielle 

             * deze lessen zijn dressuurlessen met op de 1e zaterdag van de maand springles.

  • Het dragen van een CE-gecertificeerde veiligheidshelm, laarzen of geschikt schoeisel is verplicht tijdens de lessen en activiteiten en ook wanneer je op eigen gelegenheid gebruik maakt van de accommodatie.
  • Het dragen van een bodyprotector of airjack tijdens de springlessen is verplicht en wordt voor kinderen onder de 12 jaar ook aanbevolen tijdens de dressuurlessen.
  • Leden uit de eerste les zijn voor een springles eerder aanwezig om te helpen opbouwen; leden uit de laatste les helpen met het opruimen van het springmateriaal.
  • Alle leden van Jeanne d'Arc die een les of accomodatielidmaatschap hebben helpen 2x per jaar mee met het onderhoud aan onze accommodatie. Kijk hier wanneer jouw les aan de beurt is. 

 

Verhindering en afmelden lessen 

Bij verhindering ben je verplicht om je tijdig voor de les af te melden bij je instructeur. 
Iedere les heeft een groepsapp waarin alle deelnemers aan de lessen worden toegevoegd.


Wanneer gaan de lessen niet door?

De lessen gaan in principe altijd door. Er zijn echter een paar uitzonderingen:

  • Vakanties: in de zomervakantie en de kerstvakantie zijn er geen lessen. 
  • Feestdagen: wanneer een les op een feestdag valt, wordt in overleg met de instructrice en leden besloten of de les doorgaat.
  • Slecht weer: als een les vanwege de weersomstandigheden niet door kan gaan wordt dit door de instructrice of het bestuur besloten en via de groepsapp gecommuniceerd. 
  • Veel afmeldingen: het is mogelijk dat de instructrice er voor kiest om lessen samen te voegen wanneer er veel uitvallers zijn. 

 Extra les mee rijden

Het incidenteel mee rijden van een extra les is mogelijk in overleg met de instructrice van de betreffende les.                                                                                                                 Hier zijn de volgende kosten aan verbonden:

Lessendlid   € 6,50                 

Accomodatielid

€ 8,50

KNHS lid of niet leden    

€10.50 

 

Gebruik van de (longeer)bak en weiland tijdens lessen

Tijdens de verenigingslessen en georganiseerde verenigingsactiviteiten is het niet mogelijk om vrij te rijden.
Longeren in de longeerbak mag wel zolang je geen overlast geeft. 
De instructrice of organisator mag je vragen om te stoppen. Dit geldt ook voor het los laten lopen van je paard in het weilandje naast de bak. Je moet hier altijd toezicht op houden. 


Aansprakelijkheid tijdens gebruik van de accomodatie

Iedere ruiter / amazone rijdt voor eigen risico. Paardensportvereniging Jeanne d' Arc aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade aan lijf en goed, door wie of welke oorzaak dan ook ontstaan. 
Het rijden met een veiligheidshelm met keurmerk CE/EN 1384 is altijd verplicht. Zie ook de Reglementen van Paardensportvereniging Jeanne d'Arc.