Lessen

Jeanne d'Arc is een vereniging voor paardenliefhebbers van alle leeftijden en niveau's. Je moet wel zelf beschikken over een (verzorg/leen) pony of paard. Een paard of pony huren bij Jeanne d'Arc is niet mogelijk.

De lessen worden gegeven door enthousiaste instructeurs die in bezit zijn van de juiste diploma's. Wil je weten welke les bij jou past? Rij dan een gratis proefles mee.

Met vragen over proeflessen of de lesindeling kun je contact opnemen via 06-40401098.

Dag                  Tijden              Soort les             Instructie          
Maandag 


18.30-19.30
19.30-20.30


Dressuur Serena 
Woensdag

 

17.30-18.30

18.30-19.30 

19.30-20.30    

 

Springen Tessa
Vrijdag


17.30-18.30
18.30-19.30

19.30-20.30


Springen Tessa
Zaterdag

10.00-11.00

Dressuur/springen*

Serena / Tessa

11.00-12.00

Dressuur

Serena/ Tessa

12.30 - 13.30

Dressuur/springen*

Myrthe

                                                      * op de 1e zaterdag van de maand springles

  • Het dragen van een CE-gecertificeerde veiligheidshelm, laarzen of geschikt schoeisel is verplicht. Dit geldt tijdens de lessen en activiteiten maar ook wanneer je op eigen gelegenheid gebruik maakt van de accommodatie.
  • Tijdens het springen is het dragen van een bodyprotector of airjack verplicht, tenzij de instructie anders adviseert. Voor kinderen onder de 12 jaar wordt dit ook aanbevolen tijdens de dressuurlessen.
  • Leden uit de eerste les zijn voor een springles eerder aanwezig om te helpen opbouwen; leden uit de laatste les helpen met het opruimen van het springmateriaal.
  • Alle leden van Jeanne d'Arc die een les of accomodatielidmaatschap hebben helpen 2x per jaar mee met het onderhoud aan onze accommodatie. Kijk hier wanneer jouw les aan de beurt is. 

 

Verhindering en afmelden lessen 

Kun je een keer niet naar je les komen? Zorg dan dat je ruim op tijd voor de les afmeldt bij je instructeur. 
Iedere les heeft een groepsapp waarin alle deelnemers aan de lessen worden toegevoegd. 


Wanneer gaan de lessen niet door?

  • Vakanties: in de zomervakantie en de kerstvakantie zijn er geen lessen. 
  • Feestdagen: wanneer een les op een feestdag valt, wordt in overleg met de instructrice en leden besloten of de les doorgaat.
  • Slecht weer: dit wordt door de instructrice of het bestuur besloten en via de groepsapp gecommuniceerd. 
  • Veel afmeldingen: het is mogelijk dat de instructrice er voor kiest om lessen samen te voegen wanneer er veel afmeldingen zijn. 

Extra les mee rijden

Het incidenteel mee rijden van een extra les is mogelijk in overleg met de instructrice van de betreffende les. Hier zijn de volgende kosten aan verbonden die direct betaald moeten worden:

Lessendlid   €  7,-              

Accomodatie lid 

€  9,-

Alleen KNHS Lid  en Niet leden    

€ 11,-

 

Gebruik van de (longeer)bak en weiland tijdens lessen

Tijdens de verenigingslessen en georganiseerde verenigingsactiviteiten is het niet mogelijk om vrij te rijden in de bak.
Longeren in de longeerbak mag wel zolang je geen overlast geeft. 
De instructrice of organisator mag je vragen om te stoppen. Dit geldt ook voor het los laten lopen van je paard in het weilandje naast de bak. Je moet dan ook altijd toezicht op je paard/pony houden. 

 

Aansprakelijkheid tijdens gebruik van de accomodatie

Iedereen rijdt voor eigen risico. Paardensportvereniging Jeanne d' Arc aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade aan lijf en goed, door wie of welke oorzaak dan ook ontstaan. 
Het rijden met een veiligheidshelm met keurmerk CE/EN 1384 is altijd verplicht. Zie ook de Reglementen van Paardensportvereniging Jeanne d'Arc.